Zink:

Het verwerken van koper, lood en zink is veelal nog ambachtelijk werk. De fabricage van de losse onderdelen kunnen wij in de werkplaats voorbereiden. Maar ook wordt er steeds meer uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven die machines hebben om grotere lengtes te verwerken en extra bewerkingen kunnen uitvoeren. De montage en verwerking vereist nog steeds vakmanschap. Wij hebben die vakmanschap. Door de jaren ervaring die overgebracht is op de nieuwe generatie. Lood, zink en ook koper zijn duurzame producten en gaan jaren mee zonder onderhoud, mits vakkundig aangebracht.

 

Lood:

Indien het loodwerk verouderd is of verkeerd geplaatst kan het gaan scheuren met lekkages tot gevolg.
Lood wordt toegepast rond schoorstenen en in opgaande gevels. In het nieuwe bouwbesluit wordt een loodvervanger voorgeschreven. Dit is een kunststof met een veelal aluminium wapening.

 

Zink- en koperwerk :

Zink- en koperwerk
Zink en soms ook koper wordt o.a. toegepast voor hemelwaterafvoeren als goten en buizen, daken, roeven dakkapellen en zij-wangen, luifels, kil en verholen goten.
Door de werking kunnen solderingen loslaten. Maar ook door slijtage of beschadiging kan lekkage ontstaan. Dit is te herkennen aan vlekken in de gevel of afbladderen van verf indien de goten zijn betimmerd.
In dat geval dient het zinkwerk hersteld of vernieuwd te worden om erger te voorkomen.
Hemelwaterafvoer van zink leveren wij uit voorraad.